Detail

TitelParochie Interim Oost / Groot Oost en voorlopers te 's-Hertogenbosch
NotabeneZie voor parochie Sint-Paulus ook archiefnummer 0909 en voor Sint-Willibrordus ook archief 0910.
Periode1910-1987
Omvang en Medium0,5 meter
Openbaarheidopenbaar tenzij AVG van kracht is
ToegangParochie Interim Oost / Groot Oost en voorlopers te 's-Hertogenbosch
InventarisDownload Parochie Interim Oost / Groot Oost en voorlopers te 's-Hertogenbosch
 

  •  Inleiding
    • De parochie Interim-Oost is in de plaats gekomen van de parochies Sint Paulus in ’s-Hertogenbosch, Heilige Moeder Anna te Hintham-Noord en Heilige Willibrordus in Hintham-Zuid. De kerkgebouwen van deze parochies zijn een noodkerk aan de Broekhovenlaan (Sint Paulus), de Heilige Annakerk (Hintham 39) en de noodkerk op de hoek van Johan van Enthovenstraat – Karel Ensinckstraat (Hintham-Zuid) In 1975 staat de parochie in de gemeentegids als Parochie Muntel/Vliert. In 1978 als Parochie Muntel/Vliert (kerkgebouw Antoon der Kinderenlaan) en Parochie Interim-Oost (kerkgebouwen Hintham 39 en Graafseweg 194a).

      In 2014 ontving het Stadsarchief  het parochie-archief via het BHIC. Het archief bevat vooral stukken van de Parochie van de Heilge Anna in Hintham-Noord. Tijdens de inventarisatie en het verpakken van het archief is niets veranderd aan de volgorde van de omslagen. De opschriften op de originele omslagen zijn aangehouden bij het maken van deze plaatsingslijst.

      De omvang van het archief is 0,5 m1 en het bestrijkt de periode 1910-1987.

  •  Citeerinstructie: NL-HtSA Archiefnummer 0911 Parochie Interim Oost / Groot Oost te 's-Hertogenbosch, 1910-1987, inv.nr. ...
  • Hele toegang