Detail

TitelRegionaal Sociaal Pedagogisch Centrum “Ignacio” te ’s-Hertogenbosch
Periode1955-1970
Omvang en Medium0,4 meter
OpenbaarheidOpenbaar
ToegangRegionaal Sociaal Pedagogisch Centrum “Ignacio” te ’s-Hertogenbosch, 1955-1970
InventarisDownload Regionaal Sociaal Pedagogisch Centrum “Ignacio” te ’s-Hertogenbosch, 1955-1970
 

  •  Citeerinstructie: NL-HtSA Archiefnummer 0339 Regionaal Sociaal Pedagogisch Centrum “Ignacio” te ’s-Hertogenbosch, 1955-1970, inv.nr. ...
  •  Inleiding
    • Archief van Regionaal Sociaal Pedagogisch Centrum “Ignacio” te ‘s-Hertogenbosch
      Het regionaal sociaal pedagogisch centrum Ignacio is begonnen als een particuliere werkplaats voor geestelijk gehandicapten. Het was gevestigd Achter de Tolbrug 30. Het werkcentrum onderhield vanaf het begin nauwe contacten met het Ministerie van Sociale Zaken en de gemeentelijke Sociale Dienst.

      Het doel van de Ignacio-stichting was het geven van ‘nazorg’ aan oud-leerlingen van het buitengewoon onderwijs: een voortzetting en bevestiging van het werk van de BO-school, het sociaal weerbaar maken van de zwakzinnige, het zorgen voor een werkzaam en productief leven. Dit wilde de stichting op verschillende manieren realiseren, onder andere door de inrichting van een werkplaats, het geven van avondonderwijs als vervolg op het genoten onderwijs op de BLO-school. 

      In 1969 is de werkplaats overgegaan naar de W&R, de sociale werkvoorziening van de gemeente. 

      Het archief is in 1987, met een latere aanvulling in 1988 aan de gemeente overgedragen door de W&R. De omvang van het archief is drie dozen en bestrijkt de periode 1955-1970.

  • Hele toegang