Detail

Archiefnummer0664
TitelOndernemersvereniging Hartje ’s-Hertogenbosch en de voorgangers Nederlands Katholiek Ondernemers Verbond (NKOV) en City Federatie
Periode1978-2011
Omvang en medium3,7 meter
OpenbaarheidOpenbaar
ToegangOndernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch en de voorgangers Nederlands Katholiek Ondernemers Verbond (NKOV) en City Federatie
InventarisDownload Ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch en de voorgangers Nederlands Katholiek Ondernemers Verbond (NKOV) en City Federatie
 

  •  Citeerinstructie: NL-HtSA Archiefnummer 0664 Ondernemersvereniging Hartje ’s-Hertogenbosch en de voorgangers Nederlands Katholiek Ondernemers Verbond (NKOV) en City Federatie, 1978-2011 , inv.nr. ...
  •  Inleiding
    • Moderne ondernemers zijn netwerkers. Om succesvol te zijn en te blijven, richten zij hun blik ver voorbij de eigen etalage of de ruiten van het kantoorpand.

      Hun motto?  Ondernemen doe je samen. Hun motivatie? Samen bereik je meer in de politieke besluitvorming, kun je gemakkelijker en goedkoper je werkgebied verfraaien en heb je meer mogelijkheden om aantrekkelijke evenementen te organiseren. Kortom: Samen bied je meer kwaliteit en trek je meer klanten. Dat klinkt helder, en dat is het ook. 

      Daarom hebben veel bedrijven in en rond de binnenstad van 's-Hertogenbosch de daad bij het woord gevoegd. Zij zijn lid van Hartje 's-Hertogenbosch. 

      De vereniging werd in 1978 opgericht als opvolger van de instellingen “Grootzakencentrum”en “Cityfederatie”. De laatste bestond uit een elftal verenigingen, waarvan de vereniging Hartje ’s-Hertogenbosch deel uitmaakte. De andere tien leden zijn op diverse momenten in Hartje ’s-Hertogenbosch opgegaan.

      De vereniging bestaat uit zo’n 250 leden en kent vijf clusters:  

      1. Ledenzaken,
      2. Bereikbaarheid,
      3. Promotie,
      4. Bestemmingsplan binnenstad (beleidszaken) 
      5. Licht centrum (feestverlichting, dit is een aparte stichting maar er zitten 3 leden van het Dagelijks Bestuur in) Vanaf 2008 heet dit cluster Arena.

      Verder is er nog een aantal werkgroepen te weten; Bezoekersmanagement, Centrummanagement, OOR Overleg Openbare Ruimte, klankbordgroep Vestingwerken, Geef om uw gevel, GZG en Website.

      Het archief van het bezoekersmanagement en Centrummanagement maakt geen deel uit van dit archief, hoewel er van “t Hartje wel vertegenwoordigers zitten in deze overleggen. Deze archieven zijn opgenomen in het gemeentelijk archief. 

      Het archief bevat tevens stukken van de voorlopers van Hartje ’s-Hertogenbosch te weten: het NKOV van 1950 t/m 1986 en stukken van de City Federatie, ook later opgegaan in Ondernemersvereniging Hartje ’s-Hertogenbosch.

  • Hele toegang