Detail

TitelStichting Maasoevers te ’s-Hertogenbosch
Periode1983-1994
Omvang en Medium1,4 meter
OpenbaarheidOpenbaar
ToegangStichting Maasoevers te ’s-Hertogenbosch, 1983-1994
InventarisDownload Stichting Maasoevers te ’s-Hertogenbosch, 1983-1994
 

  •  Citeerinstructie: NL-HtSA Archiefnummer 0503 Stichting Maasoevers te ’s-Hertogenbosch, 1983-1994, inv.nr. ...
  •  Inleiding
    • Verantwoording van de bewerking

      De archieven zijn door de administratie opgezet volgens de Basisarchiefcode 1987 voor gemeente­lijke, regionale en provin­ciale administraties (BAC'87). Bij de inventarisa­tie bleken een groot aantal bescheiden gerangschikt onder codes die daarvoor niet bestemd waren. Derhalve is het archief opnieuw geordend, met als uitgangspunt een functionele ordening. De ge­bruikte codes zijn waar moge­lijk gehand­haafd, waar dit niet mogelijk bleek is een nieuwe code op grond van de BAC'92 toegekend. Voor de gewijzig­de codes wordt verwezen naar de concordans in bijlage I. 

      Binnen de ordening zijn de archiefstukken chronologisch ge­plaatst. Als uitgangspunt voor de beschrijving zijn de volgen­de elementen gehanteerd:

      - Uniek inventarisnummer

      - Redactionele vorm;

      - Inhoud; 

      - Datering;

      - Ontwikkelingsstadium;

      - Uiterlijke vorm;

      - Annotatie;

      De inhoud van de beschrijving is zo beknopt mogelijk weergege­ven als nodig is voor toegankelijk­heid, ordening en exclusivi­teit van de beschrijvingen onderling. Daarbij zijn de oor­spronkelijke aanduidingen op de dossiers zoveel mogelijk aangehouden en eventueel aangevuld met elemen­ten. De uiterlij­ke vormen van de bescheiden zijn alleen dan aangege­ven indien deze afwijken van de standaardomslag van circa twee centime­ter dikte.

      Het archief maakt een complete indruk. Bij de selectie is uitgegaan van de criteria vastge­steld in de Leidraad voor de selectie op vernietiging van archiefbescheiden 1996, door de Brabantse Archief Selectie Commissie. De selectie heeft plaats gevon­den op dossierniveau. Een uitzondering is gemaakt bij de selectie van bescheiden aangaande de taakuitvoering. Uit historisch oog­punt zijn middels een steek­proef een aantal van deze beschei­den die voor vernieti­ging in aanmerking zouden komen, aange­merkt als te bewaren. 

      De in deze inventaris opgenomen beschrijvingen hebben betrek­king op 1,4 m1 archief. Voor de bewerking bedroeg de omvang 4,5 strekkende meter.

  • Hele toegang