Detail

TitelWerkgroep 'Brabantse Vredesmanifestatie 12 mei 1984' afdeling 's-Hertogenbosch
Periode1984
Omvang en Medium0,5 meter
OpenbaarheidOpenbaar
ToegangWerkgroep 'Brabantse Vredesmanifestatie 12 mei 1984' afdeling 's-Hertogenbosch, 1984
InventarisDownload Werkgroep 'Brabantse Vredesmanifestatie 12 mei 1984' afdeling 's-Hertogenbosch, 1984
 

  •  Inleiding
    • Op 12 mei 1984 werd in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch de Brabantse Vredesmanifestatie gehouden. Deze manifestatie werd voorafgegaan door de vredesweek.

      Dit archief geeft een inkijk in de Bossche en Brabantse organisatie van deze week en deze manifestatie.

      Het archief is verre van compleet. Duidelijk is dat de degene die de stukken uit dit archief aanleverde niet heeft bewaard met het oog op volledigheid. Veel aantekeningen zijn bovendien moeilijk te plaatsen omdat niet duidelijk is wie ze heeft gemaakt of omdat ze te cryptisch zijn of omdat er geen datum opstaat. 

      Bovendien heeft een aantal stukken geen betrekking op het onderwerp van dit archief. Ze zijn bijeen gebracht in map 24: Allerlei. 

      Wellicht valt de incompleetheid te wijten aan de gigantische organisatie die een en ander met zich heeft meegebracht. Het is verbazing- en bewonderingwekkend hoe de Vredesweek en de Vredesmanifestatie enkel met vrijwilligers tot stand is gekomen. Dat daarbij de administratie niet de eerste prioriteit had is alleszins begrijpelijk. De tijden waren bovendien (bij alle ernst die uit het dossier spreekt) ook –een veel gebruikt woord in die jaren- ludiek.

      De stukken zijn aangeleverd door een lid van de Communistische Partij Nederland. Dat verklaart het verhoudingsgewijs groot aantal stukken over de CPN en het voormalige Oost-Duitsland (DDR).

       

  •  Citeerinstructie: NL-HtSA Archiefnummer 0252 Werkgroep “Brabantse Vredesmanifestatie 12 mei 1984” afdeling ‘s-Hertogenbosch, 1984, inv.nr. ...
  • Hele toegang