Detail

TitelBossche Lokale Omroep Stichting (BLOS)
Periode1984-1996
Omvang en Medium2 meter
OpenbaarheidOpenbaar
ToegangBossche Lokale Omroep Stichting (BLOS), 1984-1996
InventarisDownload Bossche Lokale Omroep Stichting (BLOS), 1984-1996
 

  •  Inleiding
    • De BLOS ontstond op initiatief van het gemeentebestuur van 's-Hertogenbosch in 1984; in 1985 kreeg men een vergunning om uit te zenden; doelstelling: het maken en uitzenden van radio en TV-programma's handelend over en bestemd voor de bewoners van de gemeente 's-Hertogenbosch; in 1995 ging de BLOS failliet; in 1996 ging conform de wettelijke regels de BLOS i.l. samen met de ROS (= Rosmalense Omroep Stichting) op in Boschtion

      Zie voor informatie over de organisatiestructuur inventarisnummer 6.

      De programmaraad is het beleidsbepalend orgaan ten aanzien van programmering van de uitzendingen. Ze vergadert vier keer per jaar in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het bestuur van de BLOS en de eindredacteuren. Het Algemeen Bestuur dient zich hoofdzakelijk bezig te houden met het vaststellen cq wijzigen van het algemeen beleid ter realisatie van de doelstelling van de BLOS en de controle op de uitvoering daarvan. Het Algemeen Bestuur vergadert één keer per maan in aanwezigheid van de programmacoördinatoren. Het Dagelijks Bestuur dient het door het Algemeen Bestuur vastgesteld beleid op grond van delegatie uit te voeren voor zover dit op bestuursniveau moet gebeuren. Voor de uitvoering van het bestuursbeleid is het Dagelijks Bestuur verantwoording verschuldigd aan het Algemeen Bestuur. Daarnaar moet het Dagelijks Bestuur de vergaderingen van het Algemeen Bestuur voorbereiden. Het Dagelijks Bestuur vergadert één keer per maand.

      Het archief is in 1996 aan het Stadsarchief geschonken. De omvang van het archief is 2 meter en het bestrijkt de periode 1984 - 1996.

      De oorspronkelijke ordening is niet gewijzigd. Dit kan betekenen dat stukken dubbel voorkomen. Wel is de oorspronkelijke volgorde aangepast.

  •  Citeerinstructie: NL-HtSA Archiefnummer 0484 Bossche Lokale Omroep Stichting, 1984-1996, inv.nr. ...
  • Hele toegang