Detail

TitelInterkerkelijk Vredesberaad (IKV), kern 's-Hertogenbosch
Periode1986-1999
Omvang en Medium0,125 meter
OpenbaarheidOpenbaar
ToegangInterkerkelijk Vredesberaad (IKV), kern 's-Hertogenbosch, 1986-1999
InventarisDownload Interkerkelijk Vredesberaad (IKV), kern 's-Hertogenbosch, 1986-1999
 

  •  Inleiding
    • Het Interkerkelijk Vredesberaad, beter bekend onder de afkorting IKV, is een interkerkelijke Nederlandse vredesbeweging. Het IKV werd opgericht op 7 november 1966 als oecumenisch vredesberaad van negen lidkerken: de Rooms-Katholieke Kerk, de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland, de Evangelisch-Lutherse Kerk, de Oud-Katholieke kerk, de Remonstrantse Broederschap, de Doopsgezinde Broederschap, de Quakers en de Evangelische BroedergemeenteHet IKV is een Nederlandse vredesbeweging die zich in opdracht van de Nederlandse kerken bezighoudt met het bevorderen van politieke oplossingen voor crisis- en oorlogssituaties. Hiertoe worden projecten opgezet en worden de samenleving in het algemeen en de kerken in het bijzonder uitgenodigd tot participatie en stellingname.

      Uit de stukken valt op te maken dat de kern ’s-Hertogenbosch op 27 januari 1977 is opgericht. Er is echter geen oprichtingsakte of statuten in het archief aangetroffen. Buiten de jaarverslagen wordt van de kern ’s-Hertogenbosch pas correspondentie aangetroffen vanaf 1993. Een deel van het archief ontbreekt.

  •  Citeerinstructie: NL-HtSA Archiefnummer 0679 Interkerkelijk Vredesberaad kern ’s-Hertogenbosch, 1986-1999, inv.nr. ...
  • Hele toegang