Detail

TitelKoninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling 's-Hertogenbosch
Periode1932-2007
Omvang en Medium1 meter
OpenbaarheidOpenbaar
ToegangKoninklijke Nederlandse natuurhistorische vereniging afdeling 's-Hertogenbosch, 1932-2007
InventarisDownload Koninklijke Nederlandse natuurhistorische vereniging afdeling 's-Hertogenbosch, 1932-2007
 

  •  Inleiding
    • De afdeling in ’s-Hertogenbosch is op 9 april 1932 opgericht en hield zich bezig met het organiseren van excursies naar natuur binnen en buiten ’s-Hertogenbosch, lezingen, filmvoorstellingen en het lobbyen bij de gemeente ’s-Hertogenbosch in het kader van natuur- en landschapsbeleid. Het doel van de vereniging volgens de statuten is het vermeerderen van de kennis van de natuur in de ruimste zijn en het verbreiden van deze kennis; aankweken van de belangstelling voor en de liefde tot de natuur, in de eerste plaats onder haar leden doch ook buiten de vereniging en het bijdragen aan de natuur- en landschapsbescherming in de ruimste zin.

      Het archief is in september 2008 aan het Stadsarchief geschonken/in bruikleen gegeven. Er zijn geen beperkingen met betrekking tot de openbaarheid.

      De omvang van het archief is 1 meter en bestrijkt de periode 1932 - 2007.

      Door de afdeling is een inventaris gemaakt van het archief. De ordening is niet aangepast. Wel is de volgorde van de diverse onderdelen van de inventaris indien nodig aangepast. Ook zijn de dossiers, omslagen en pakken voorzien van een inventarisnummer. Van sommige dossiers is door de afdeling een agenda van de stukken gemaakt. Indien dit het geval is is dit aangegeven in de inventaris.

  •  Citeerinstructie: NL-HtSA Archiefnummer 0703 Koninklijke Nederlandse natuurhistorische vereniging afdeling ’s-Hertogenbosch, 1932-2007, inv.nr. ...
  • Hele toegang