Detail

TitelJ.P. Wyers Industrie- en Handelsonderneming NV in woningtextiel, magazijn ’s-Hertogenbosch
Periode1967-1969
Omvang en Medium0,03 meter
OpenbaarheidOpenbaar
ToegangJ.P. Wyers Industrie- en Handelsonderneming NV in woningtextiel, magazijn ’s-Hertogenbosch, 1967-1969
InventarisDownload J.P. Wyers Industrie- en Handelsonderneming NV in woningtextiel, magazijn ’s-Hertogenbosch, 1967-1969
 

  •  Inleiding
    • Deze stukken zijn geschonken in 2008 door dhr. R. Pogge, voormalig depotchef van Wyers ‘s-Hertogenbosch.

      De stukken hebben met name betrekking op de opening van het filiaal van Groothandel Wyers in ’s-Hertogenbosch. Op 19 juni 1967 is met groot vertoon het moderne gebouw aan de Daviottenweg 11 in gebruik genomen.

      Het huis Wyers is een groothandel in textiel en aanverwante goederen voor de woninginrichting. Het bedrijf is in 1797 begonnen in Dordrecht met een zaak in ‘Wollen, linnen en Katoenen Manufacturen’ Het is een familiebedrijf dat vooral na de Tweede Wereldoorlog uitgroeide tot een van de omvangrijkste groothandelsbedrijven op het gebied van de woninginrichting in de Benelux.

      Het filiaal in ’s-Hertogenbosch werd intern een ‘verkoopdepot’ genoemd (om het verschil aan te geven met de grote verkoopmagazijnen die intern ‘filialen’ werden genoemd). Naar buiten toe werd bij zowel depots als bij filialen gesproken over ‘verkoopmagazijnen’.

  •  Citeerinstructie:NL-HtSA Archiefnummer 0779 J.P. Wyers Industrie- en Handelsonderneming NV in woningtextiel, magazijn ’s-Hertogenbosch, 1967-1969, inv.nr. ...
  • Hele toegang