Detail

TitelFolkloristische Muziekkapel "De Postkwakers" te 's-Hertogenbosch
Periode1957-2002
Omvang en Medium2,5 meter
OpenbaarheidOpenbaar
ToegangFolkloristische Muziekkapel "De Postkwakers" te 's-Hertogenbosch, 1957-2002
InventarisDownload Folkloristische Muziekkapel "De Postkwakers" te 's-Hertogenbosch, 1957-2002
 

  •  Inleiding
    • De Postkwakers is een folkloristische muziekkapel uit ’s-Hertogenbosch. Ze verzorgen muziek op onder andere feest­avonden, braderieën, personeels­feesten, sport­evenementen, en natuurlijk tijdens Carnaval, wat in Oeteldonk bijzonder massaal en stevig gevierd wordt.

      De postkwakers zijn opgericht op 11 november 1957 uit de PTT Harmonie ’s-Hertogenbosch, om aspirant-leden te werven voor de harmonie en om te laten zien hoe plezierig en gezellig het is om muziek te maken. Inmiddels bestaan de postkwakers al vele jaren als zelfstandige muziekkapel. Het eerste jaar bestond het gehele repertoire uit niet meer dan 5 nummers zodat ze na het spelen van een nummer weer snel een andere straat op moesten zoeken omdat het anders al snel op zou vallen dat we steeds dezelfde nummers speelden. Tegenwoordig hebben de Postkwakers een uitgebreid repertoire van meer dan 50 nummers in verschillende muziekstijlen.

  •  Citeerinstructie:NL-HtSA Archiefnummer 0713 Folkloristische Muziekkapel “De Postkwakers” te ’s-Hertogenbosch, 1957-2002, inv.nr. ...
  • Hele toegang