Detail

TitelStichting Bosch Kindertheater Collectief te 's-Hertogenbosch
Periode1985-1996
Omvang en Medium0,12 meter
OpenbaarheidOpenbaar
ToegangStichting Bosch Kindertheater Collectief te 's-Hertogenbosch, 1985-1996
InventarisDownload Stichting Bosch Kindertheater Collectief te 's-Hertogenbosch, 1985-1996
 

  •  Inleiding
    • In 1985 wordt de Stichting Bosch Kindertheater Collectief opgericht bij notariële akte. De doelstelling van de genoemde stichting is het ondersteunen van kindertheater in de ruimste zin van het woord. Dit doen ze onder andere door het organiseren van kinderpraktheatermiddagen (vandaar de naam Kinderpraktheater); door kinder- en jeugdthatergroepen de gelegenheid te geven producties te brengen; kinderen op informele wijze in contact te brengen met theater en door het aanwenden van alle middelen die tot verwezenlijking van het doel bevorderlijk kunnen zijn. De voorstellingen werden onder andere gegeven in Theater Bis. Een jaarlijks terugkerend evenement was het Noord-Zuid-bevrijdingsfestival.

      Het archief is in 2005 aan het Stadsarchief geschonken door mevr. S. van der Voort, lid van de Stichting. Er zijn geen beperkingen met betrekking tot de openbaarheid. De omvang van het archief is 0,2 meter en het bestrijkt de periode 1985 – 1996.

  •  Citeerinstructie: NL-HtSA Archiefnummer 0758 Stichting Bosch Kindertheater Collectief te ’s-Hertogenbosch, 1985-1996, inv.nr. ...
  • Hele toegang